دنیای کارآفرینی

دنیای کارآفرینی

به دنیای کارآفرینی خوش آمدید! تعداد بی شماری از انسانها در سراسر دنیا متوجۀ رؤیاهای خود برای مالکیت و راه اندازی کسب و کـار شـده -اند. به رغم کاهش سطح فعالیت های بازرگانی در ایالات متحده آمریکا [۱] در مقایسه با رکورد چند سال قبل ، کارآفرینی در این کشور همچنان رو بـه افزایش است .

هر ساله، کارآفرینان آمریکایی بیش از ۸۵۰ هزار کسب و کار جدید را راه اندازی نموده و سطح علاقـه بـه تعقیـب  کـارآفرینی بعنـوان یک مسیر شغلی همچنان در تمام گروههای سنی رو به افزایش است. ۸۴ درصد کسانی که کسب و کار خود را راه اندازی کـرده انـد  اینکـار را بـرای اولین مرتبه انجام می دهند.

این روحیۀ کارآفرینی مهمترین عامل توسعۀ اقتصادی در تاریخ فعالیتهای بازرگـانی اخیـر اسـت . در سراسـر دنیـا ایـن قهرمانان اقتصاد نوین در حال شکل دهی مجدد به محیط کسب و کار بوده و درصدد ایجاد دنیایی هستند تا شرکتهایشان بتوانند نقـش مهمـی رادر زمینۀ حیات اقتصاد جهانی بازی کنند. شرکتهای آنها با نیرویی خارق العاده مبادرت به معرفی  محصولات و خـدمات نوآورانـه نمـوده، مرزهـای تکنولوژیکی را پشت سر گذاشته، مشاغل جدیدی را ایجاد کرده،  بازارهای خارجی را گشوده و در این فرآیند، فرصتهای زیـادی را بـرای مؤسـسان خود ایجاد نموده اند تا کاری را انجام دهند که از آن لذت میبرند. 

علاقه به کارآفرینی هیچگاه تا بدین حد بالا نبوده است. دو دهۀ اخیر شاهد رشد بی سابقۀ کارآفرینان بوده و بدون شـک آینـده ای درخـشان در انتظار فعالیتهای کارآفرینی است. بسیاری از شرکتهای بزرگ دنیا درگیر کوچکسازی سازمان [۲] و تعدیل نیرو شـده و تعـداد کارکنـان در لیـست حقوق خود را کاهش میدهند. این سراسیمگی و آشفتگی در زمینۀ ”اخراج نیروی انسانی“[۳] منجر به ایجاد نسل جدیدی از کارآفرینـان شـده اسـت:

اخراجیهای[۴] شرکت های بزرگ ، که اینگونه تصور میشد که تا آخر عمر خود میتوانند از نردبان ترقی شرکت بالا بروند، از تجربیات مدیریتی قابـل توجهی برخوردار  بوده و قبل از بازنشستگی خود  سال های زیادی را صرف فعالیت های مولّد نموده اند. یکی از محققین کسب و کارهای کوچـک بـه نام دیوید برِش اینگونه اظهار میکند که در پنج سال گذشته، شرکتهای بزرگ آمریکایی حدود دو میلیون شغل را حذف کـرده و در طـول همـین دوره، مؤسسات بازرگانی کوچک حدود ده میلیون شغل جدید ایجاد نموده اند! 

این مطلب را هم بخوانید:   کارآفرینی و استراتژی - قسمت اول

یکی از پیامدهای منفی کوچک شدن شرکت ها، به خطر افتادن امنیت شغلی بلندمدت شرکتهای بزرگ است. در نتیجه، تعداد افـراد متعلـق بـه نسلX  (افرادی که بین سالهای ۱۹۶۵ و ۱۹۸۱ متولد شده اند) و نسل Y (افرادی که بین سالهای ۱۹۸۲ و ۱۹۹۵ متولد شده اند) دیگـر بـه راه-اندازی کسب و کار بعنوان یک مسیر شغلی خطرناک نمی نگرند. با نگاهی به بسیاری از شرکتهای بزرگی کـه کارکنـان خـود را پـس از سـالهـا خدمت از کار برکنار کرده اند، این جوانان، کارآفرینی را بعنوان راه حلی ایده آل برای ایجاد امنیت و موفقیت شغلی خود تلقـی مـیکننـد . آنهـا مـشتاق کنترل سرنوشت خویش هستند. 

روند کوچک سازی شرکت های بزرگ منجر به تغییرات قابل توجهی شده است . این امر در عصری اتفاق افتاده که اعتقاد بر این است کـه ”هـرچه شرکت کوچکتر باشد، زیباتر است“.

۲۵ سال قبل، شرایط رقابتی به نفع شرکتهای بزرگی بود که دارای سلسله مراتب و لایـه هـای مـدیریتی متعدد بودند . در حال حاضر، با افزایش سرعت تغییر مداوم، شرکتهای تندرو، چابک و کوچک دارای مزیت رقابتی هستند. این رقبای چابـک مـی توانند به سرعت به سمت بازارهای تخصصی حرکت نموده و سریعاً ظاهر شده یا از صحنه کنار بروند. آنها مـی تواننـد سـریعتـر حرکـت کـرده و از فرصتهای بازار حداکثر بهره برداری را نمایند. آنها میتوانند از تکنولوژی مدرن برای تولید کالاها یا خدمات ظرف چند هفته یا چند ماه اقـدام کننـد که اینکار برای شرکتهای بزرگ چندین سال طول می کشد. در نتیجه، توازن قدرت به نفع شرکتهای کارآفرین کوچکتر تغییر کرده اسـت .

هوارد استیونسون، استاد کارآفرینی دانشگاه هاروارد اینگونه بیان میکند که ، ”چرا برای شرکتهای کوچک  رقابت با شرکتهای بزرگ تا بدین حد آسـان شده است؟

علت این است که زمانی که شرکتهای بزرگتر در حال مطالعۀ پیامدهای کار خود هستند، کارآفرینان در حال تغییر دنیا هستند“. 

یکی از جامعترین مطالعات کارآفرینی توسط سازمان جهانی دیدبان کارآفرینی[۵] (GEM)، نشان دهنده تغییرات قابل توجه در نرخ شـکل گیـری شرکتها بین کشورهای جهان است که با اندازه گیری کل فعالیتهای کارآفرینی [۶][۷] یاTEA  بدست می آید (شکل زیر را ببینیـد ). بـر اسـاس ایـن مطالعه ۱۱/۳ درصد جامعۀ بزرگسال در ایالات متحده آمریکا،  تقریباً یک نفر از هر نه نفر، در حال برنامه ریزی برای آغاز کسب و کار خویش اسـت .

این مطلب را هم بخوانید:   ۱۰ ایده کسب و کار اینترنتی

 

فعالیت کارآفرینی در سراسر جهان: تعداد افرادی که به ازای هر 100 فرد بالغ در رده سنی 18 تا 64 سال مشغول فعالیـت هـای کارآفرینی هستند.
فعالیت کارآفرینی در سراسر جهان: تعداد افرادی که به ازای هر ۱۰۰ فرد بالغ در رده سنی ۱۸ تا ۶۴ سال مشغول فعالیـت هـای کارآفرینی هستند.

 

ملل آمریکایی شامل آمریکای شمالی، آمریکای جنوبی و آمریکای لاتین،  دنیای فعالیتهای کارآفرینی را هدایت کرده و کـشورهای آسـیایی نیـز از پایین ترین سطح کارآفرینی برخوردارند.

این مطالعه اینگونه نتیجه گیری می کند که این نرخهای متفاوت فعالیتهای کارآفرینی ممکـن اسـت علـت یکسومِ تغییرات در نرخ رشد اقتصادی این کشورها باشد. مطالعۀ GEM هم چنین گزارش میدهد که در سـطح جهـانی، مـردان بـه احتمـال، دو برابر بیش از زنان مبادرت به آغاز کسب و کار خویش مینمایند (اگر چه ایـن رونـد در ایـالات متحـده دقیقـاً بـرعکس اسـت). بخـش اعظمـی از کارآفرینان برای تأمین منابع مالی مورد نیاز خود به اعضای خانواده یا سرمایه گذاران غیررسمی روی آورده و تقریباً یـک سـوم کارآفرینـان جهـان درسنین ۲۵ تا ۴۴ سال قرار دارند.  

ایالات متحده و بسیاری از ملل دیگر از این موج فعالیتهای کارآفرینی جهانی نفع میبرند. کشورهای اروپای شرقی، چین، ویتنام و بـسیاری ازکشورهای دارای اقتصاد دولتی که  بصورت متمرکز برنامه ریزی  میشوند، اکنون بستر مساعدی برای رشد شـرکت هـای  کوچـک هـستند. حتـی در ژاپن که شاخص کارآفرینی کل، عدد ناچیز ۱/۵ است، کارآفرینان مجدانه به فعالیت خود ادامه میدهند. 

این بنیانگذاران فعالیتهای بازرگانی ، هر جا که تصمیم به برپایی شرکت خود بگیرند، نشاط آورترین و در بعضی مواقع ترسناکتـرین موضـوعی که تاکنون شناخته شده است را تجربه میکنند: راه اندازی یک کسب و کار.

اینکار هیچگاه ساده نبوده ولی بـه شـکلی بـاورنکردنی از نظـر مـالی و احساسی میتواند نویدبخش و پاداش دهنده باشد . این فرآیند می تواند وحشتناک و خطرناک نیز باشد. کارآفرینان واقعی داشتن یک فعالیت بازرگانی را به عنوان یکی از معیارهای واقعی موفقیت مدنظر قرار میدهند. در حقیقت، کارآفرینی غالباً مسیر موفقیـت را بـرای کـسانی مـی گـشاید کـه ایـن فرصتها را نادیده می گرفته اند.  

این کارآفرینان چه کسانی هستند و بدون هیچگونه تضمین موفقیت، چه چیزی باعث ایجاد انگیزه سختکوشی در آنها میشود؟ چه نیروهـایی آنها را وادار میکند تا مرتکب چنین ریسکهای بزرگی شده و در تلاش برای رسیدن به ایده آلها، بسیاری چیزها را فدا کنند؟ چـرا آنهـا مایـل بـه فداکردن امنیت حقوق و مستمری یکنواخت در قبال این امر هستند که آخرین فردی باشند که از شرکت خود پول دریافت میکنند؟

این مطلب را هم بخوانید:   تحقیق در عمل : چه چیزی اول قرار می گیرد – ایده یا تصمیم مالکیت

 

  سیمای یک کارآفرین 

ریسا کویاناگی 

به عنوان مثال، ریسا کویاناگی رئیس یک شرکت تولید لباس در هاراجوکو در توکیو، یکی از مهمترین مراکز مد ژاپن را متقاعد کرد تا ۲۵،۰۰۰ دلار در کار او سرمایه گذاری نماید تا او بتواند خط فروش لباس های ورزشی خود که عمدتا برای زنان ریز اندام طراحی شده بود را راه اندازی کند (کویاناگی پنج فوت و یـک اینچ قد و نود و دو پوند وزن دارد). برای افزایش فروش شرکت، او تعدادی از دوستان خود را متقاعد کرد تا تعدادی از طرحهای او را به ستاره های پـاپ ژاپنی مثل آیومی هامازاکی بدهند. در نتیجه، لباسهای کویاناگی که دامنۀ قیمت آنها بین ۳۵ تا ۴۰۰ دلار بود بر تن اشخاص مشهوری مشاهده شد که در روزنامه ها و تلویزیون حضور داشتند . شرکت کویاناگی، که به گفتۀ او بیش از صد درصد رشد سالیانه دارد، حدود شش میلیون دلار فروش سالیانه داشته و کـاملا سـودآوراست. شاید مهم ترین شاخص موفقیت شرکت او این باشد که سایر شرکتهای طراحی، شامل چند شرکت بزرگ، شروع بـه درخواسـت طـرحهـای کویانـاگی نموده اند. او برنامۀ بعدی خود را توسعۀ طرحهای مذکور به لوازم جانبی مثل کفش و جواهرات نموده و درصدد راه اندازی خط فروش محصولات خود در ایالات متحده آمریکاست. 

 مترجم: حمیدرضا کریمی

ادامه دارد…

 


[۱] . این سری مطالب، برگردان از یک کتاب آمریکایی است لذا تمام آمار و ارقام مذکور در آن مربوط به این کشور بوده و لزوماٌ قابل تعمیم به ایران نیـست . بـااین حال این اطلاعات برای مقایسه، ارزیابی روندها و یافتن روشهای بهتر انجام فعالیتهای کارآفرینی بسیار مفید است.

[۲] . Downsizing

[۳] . Pink slips  

[۴] . Castoffs

[۵] . Global Entrepreneurship Monitor

[۶] . profile

[۷] . Total Entrepreneurial Activity

 

(Visited 175 times, 1 visits today)

درباره نویسنده

شما ممکن است علاقه مند باشید

ترک کردن دیدگاه شما