تولید برق از جاذبه زمین یک فرصت سرمایه گذای بی نظیر

تولید برق از جاذبه زمین یک فرصت سرمایه گذای بی نظیر

در ابتدای کشف نیروی جاذبه توسط نیوتن کابردهای این نیرو به صورت امروزی کشف نشده بود. اما امروزه برای استفاده از نیروی جاذبه‌ی زمین در دنیا دستگاهای جالب گوناگون فراوانی ساخته شده است. یکی از کاربردهای مهم آن تولید برق می‌باشد که میتواند فرصت سرمایه‌گذاری خوبی برای سرمایه‌گذاران باشد.

تولید برق از جاذبه زمین

تبدیل انرژی جاذبه زمین به برق مستلزم ساخت دستگاهی برای تبدیل نیروی پتانسیل جاذبه گرانشی به نیروی جنبشی است که تلفیقی است از یک سیستم مکانیکی و نیروی پتانسیل جاذبه گرانشی زمین بعنوان محرک و خاصیت مکانیکی بسیاری از مایعات.

معرفی محصول

محصول طرح حاضر تولید برق از جاذبه زمین می‌باشد.

برق مجموعه‌ای از پدیده‌های طبیعی است که به حضور و جریان بار الکتریکی وابسته است. الکتریسیته آثار معروف متنوعی چون آذرخش، الکتریسیته ساکن، القای الکترومغناطیسی و جریان الکتریکی دارد. به‌علاوه، الکتریسیته اجازه تولید و دریافت تابش‌های الکترومغناطیسی مانند موج‌های رادیویی را فراهم می‌آورد. در الکتریسیته، بارهای الکتریکی، میدان‌های الکترومغناطیسی را تولید می‌کنند و این میدان‌ها سایر بارها را تحت تأثیر قرار می‌دهند. الکتریسیته به چند دلیل مختلف فیزیکی اتفاق می‌افتد: بار الکتریکی، میدان الکتریکی، جریان الکتریکی و آهنربای الکتریکی. امروزه برای تامین سوخت حمل و نقل عمومی شامل اتوبوسها و قطارهای برقی به‌صورت گسترده‌ای از الکتریسیته استفاده می‌شود.

نیروی جاذبه زمین در کنار منابع تجدیدپذیر دیگر مانند انرژی خورشید، آب و باد، می‌تواند یکی از مولدهای انرژی برق باشد، که در این زمینه یک ایرانی با اختراع خود، به بیشینه بهره‌مندی از نیروی جاذبه زمین پرداخته است. ایشان کار خود را با ساخت دستگاهی در ابعاد کوچک برای کاربردهای مختلف، آغاز کرد. این دستگاه که از قابلیت نصب بر روی خودروهای الکتریکی برخوردار است، بدون هیچ‌گونه آلایندگی می‌تواند همزمان با حرکت خودرو باطری را شارژ کند. البته اولین دستگاه دائم‌کار چرخشی، سال‌ها پیش توسط لئوناردو داوینچی طراحی و ساخته شد و پس از آن افراد زیادی درصدد افزایش قدرت و توان آن برآمدند که عمدتاً بی‌نتیجه ماند.

این مطلب را هم بخوانید:   ۵۰ ایده کسب و کار برای کارآفرینان درونگرا

بررسی بازار

با مدرنیته یک ملت و بهبود اقتصاد آن، تقاضا برای الکتریسیته با سرعت بالایی افزایش می‌یابد. در ایالات متحده آمریکا، تقاضای برق در سه دهه اول سده بیستم، سالانه ۱۲ درصد افزایش داشته است. اکنون کشورهای نو ظهور در عرصه اقتصاد، مانند چین و هند، چنین افزایشی را تجربه می‌کنند. افزایش تقاضای الکتریسیته، از تقاضا برای سایر شکل‌های انرژی به طور تاریخی، پیش افتاده است.

بر اساس آمار اعلام‌ شده، ظرفیت نیروگاهی ایران با فعالیت ۱۱۰ نیروگاه از جمله ۲۶ نیروگاه مربوط به بخش خصوصی، هم اکنون به بیش از ۷۰ هزار مگاوات رسیده است. ظرفیت کنونی نیروگاه‌های بادی و خورشیدی کشور ۲۰۰ مگاوات می‌باشد که براساس برنامه‌ریزی پنج ساله، ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر به پنج هزار مگاوات و در افق ۱۳۹۹ به هفت هزار مگاوات افزایش خواهد یافت. توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر از برنامه‌های اولویت‌دار صنعت برق می‌باشد و در مجموع در پنج سال آینده باید ۳۲ هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی در کشور ایجاد شود.

سرمایه گذاری مورد نیاز

مطابق تحقیقات  برای  احداث یک واحد تولید برق با ظرفیت اقتصادی به حدود ۲۷۴ میلیارد ریال سرمایه ثابت نیاز دارید. بازدهی طرح حدود ۴۹  درصد می باشد و  با گذشت ۲٫۵ سال می توانید سرمایه اولیه خود را برداشت نمایید. در ادامه احداث این واحد تولیدی از منظر سرمایه‌گذاری و شاخص‌های اقتصادی مورد بحث قرار گرفته است.

تولید برق از جاذبه

مزایای اجرای طرح

از جمله ویژگی‌های طرح می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • سودآوری، بازده و دوره برگشت مناسب سرمایه‌گذاری.
  • نوآوری، عدم نیاز به تجهیزات پیچیده، منابع تجدیدپذیر و دانش فنی خارجی.
  • ابعاد کوچک، کم‌هزینه بودن ساخت و بالا بودن توان تولیدی دستگاه.
  • امکان صادرات محصول و تجهیز تولید شده.
  • امکان توسعه خط تولید جهت ساخت نیروگاهی عظیم.
این مطلب را هم بخوانید:   طرح کسب و کار(۳): پیدا کردن اطلاعات برای طرح کسب و کار

منبع:  دریک آنلاین

(Visited 1636 times, 1 visits today)

درباره نویسنده

شما ممکن است علاقه مند باشید

ترک کردن دیدگاه شما